Sunday, December 28, 2008

[REVIEW] tada, kimi wo aishiteru a.k.a just, loving you


this is a very heart touching love story between two university student,a shy boy and a weird but cute girl..at first, the boy happen to like his other pretty classmate and be friend with the weird girl, they always take photo together as a hobby.but one day the girl just disappeared from his life,then he realize that actually he loves her...this movie have a sad but nice ending..go and watch it!!!! i give 3.5 star over 5..

watch this movie at MySoju!!!!!

Saturday, December 27, 2008

[REVIEW] Baby and me- korean movie


this movie tells about a young high school kid Joon-soo suddenly appeared to be a father of the cute baby when he found the baby sits in a shopping basket wearing the name tag "Han Wooram" and points to Joon-soo as his father! it is a good movie and that guy just damn cute like the baby...OMG!!! i really like the ending of this movie and i recommend that you guys should watch it..

watch this Movie at MySoju!!!!

Friday, December 26, 2008

[REVIEW] ryusei no kizuna a.k.a meteor's bond


Ryusei no Kizuna tells the story of three orphans, whose parents were murdered long ago. Only after 15 years, they managed to find the murderers...ermm, seem kind a heavy storyline huh? but I watch it and I think this drama is good and I think minna-san should watch it, it have some comedy and some sad scene..I love the part when the three of them become swindler and have to disguise themselves, hahaha its so funny!!! this drama also have a nice opening and insert songs..

watch this drama at MySoju!!!

transformation


ehem2...good day minna-san,hehehe after this post, I'll be writing this blogs in english...plus with malay & japanese a little bit..eventhough my english is not very good, I'll try my best..please support me and correct me if I'm wrong, tq

here my contact e-mail: cambestgirl4@yahoo.com

FAQ for this blog:
1. I'm just sharing stuff here, so please take it at full credits..bcuz some of the stuffs I get it from another blog
2. If you have any problem regarding this blog and it's content, please do contact me.
3. Most of the post is based on my preference, so please understand that I only post stuff that I like only.
4. Please do leave a comment when you visit this blog bcuz I love comments!!!

Tuesday, December 16, 2008

[REVIEW] Attack On The Pin-Up Boys



movie korean yang sangat bodoh tapi klaka la jugak..cite die sangat merapu tapi best....sesape minat Super Junior, bleh la tgk diorang berlakon lak, ni ade link kat bawah ni,sesape nak tgk movie ni kat Mysoju..

watch this movie!!!!

Sunday, December 14, 2008

pangkor


hari ni baru sampai umah..memang penat tapi best la..3 hari 2 malam kat pangkor,mandi pantai sampai kembang badan,hahaha...naik bot ngan beach boys(nama x bleh blah) asyik duk wat drift je, penat kitorang jerit..pas g pangkor g bkt merah tengok orang utan and g zoo taiping, seronok gak walaupon berjalan dalam hujan. jutaan terima kasih diucapkan kepada hanaZack and family sebab bagi tumpang umah,keta dan makan..next year kite g terengganu lak ek..

Wednesday, December 3, 2008

[REVIEW] koizora aka sky of love




cite yg best dan sangat sedih...huhuhu..meleleh gak la air mata aku tgk cite ni, mule2 cite ni memang sweet sangat tapi sad ending..skali skala layan cite camni best gak, hero die same gak ngan hero gokusen 3 & bloody monday..dalam cite ni die rambut putih plak..nampak nye aku da terminat plak kat mamat sekor ni..hehehe,name die Miura Haruma umur lak bru 18..isk3 sungguh muda belia..heroin die? slalu gak die berlakon drama macam My Boss My Hero, Dragon Zakura & Code Blue..cite ni pon ade gak dalam bentuk drama tapi pelakon lain la..yg drama aku blom tengok lagi,kalau nak tengok movie ni kat MySoju, klik link kat bawah ni..

watch this movie!!!

Friday, November 28, 2008

[REVIEW] bloody monday


now ni aku layan cite ni plak, best gak..walaupon baru ep 1 aku tgk,hero die ni mamat yg berlakon gokusen 3 tapi dalam cite ni rambut die da ok la,emm not bad. die jadi hacker yg gile terer la dlm cite ni wlwpon still high school student. so polis mntak die tolong hijack pc kt rusia utk prevent 1 disease yg diorng panggil bloody monday yg akan attack japan...emm,macam best je kan?

alhamdulillah


akhirnya laptop kesayangan telah pulih seperti sedia kala..ribuan terima kasih kepada pihak Dell atas kerjasama yang sangat bagus!!! hari ni call,esok terus sampai technician yg sungguh cekap..kejap je die tukar skrin laptop aku ni, x yah bayar lak 2..(sebab still dlm warranty lagi)..kepada laptop ku, i love u so much..hehehehe

Thursday, November 27, 2008

[REVIEW] hana kimi special



kepada yg penah tgk hana kimi..mesti nak tgk part special ni..hehehe, sano pon dah jadi mereng skit dalam special episode ni..tapi nakatsu tetap best..rugi la kalau x tengok lagi,mesti layan punye..

Wednesday, November 19, 2008

yuhuuuu!!!!!!


final exam dah abis!!! cuti pon da start,hehehehe...esok dah nak balik umah,tadi dah siap g tengok movie lagi cite madagascar..best gile!! kelakar sgt..x sabar nak gi holiday kat perak lak nnt, klu jadi la..

Thursday, October 23, 2008

berehat sementara


kerja2 menulis blog terpakse diberhentikan buat sementara waktu di sebabkan aku dah nak final exam,hu3 so terpakse la study..lagipon laptop aku ngah kebengongan..pas exam bru bleh sambung balik..hehehe,kepade sesape yg amk exam gak,aku ucap kan gambattei kudasai!!!!

Monday, October 20, 2008

open house


last weekends asyik g open house je..sehari 2 bijik umah..save bajet la, lunch & dinner kat umah orang..paling best g umah wawa la,sedap gile lontong,pandai mak wawa buat..tapi mase nak g umah amir tersesat la pulak..sume sebab mamat sekor tu la,bajet nak konvoi tapi tinggalkan sume orang..isk tak puas ati btol..pape pon memang best g open house..

Tuesday, October 14, 2008

poster exhibition


berkat penat lelah kitorng 1 umah..siap gak poster ni siap sempat tangkat gamba lagi..terima kasih pada Dr. Pisol (lecturer hubungan etnik)..dan sume yg terlibat dalam menghasilkan poster yg cun ni..hehehehe

Friday, October 10, 2008

maou ost- Arashi truth

video

[REVIEW] maou a.k.a the devil


cite ni pon best,sebab aku ske hero die yg jadi detektif 2..hehehe, hensem!!!! by the way story line mmg best..ending die lagi best..muke mamat jahat 2 mmg jadi ar..sampai menyampah aku tgk..ahaks!

[REVIEW] seigi no mikata





best gak cite ni..tapi aku x pham nape org kate kakak die cantik..memang lawak cite ni..korang wajib tengok cite ni..aku suke adik die,hero pon jdi watak sampingan je,mmg cite die ngan kakak die yg jahat..hoho,aku ske gak sorng boy(pic kt atas 2) dlm cite nih yg suke kt adik die..hehe, kawaiii..

Thursday, October 9, 2008

just started

assalamualaikum..slmt datang sume..aku bru je menjinakkan diri ngan blog ni,hehehe semua kat blog nih hanya lah pandangan individu (aku la..) saje..xde kena mengena dengan yang hidup atau pon mati.

Template by:
Free Blog Templates